Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Loggy! Piano - Piano noten leren lezen

Piano


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Piano noten leren lezen


Het lezen van piano noten is erg belangrijk. Wanneer je als pianist zijnde meteen leuke liedjes wilt spelen, dan is het vaak handig om enige voorkennis te hebben van de piano noten. Vaak is het per cursus verschillend of je te maken krijgt met het noten lezen. Zo zal een muziekschool of privéleraar meer aandacht besteden aan het notenschrift, dan bijvoorbeeld een online piano cursus. Bij een piano cursus leer je namelijk de manier van piano akkoorden om nog sneller leuke liedjes te kunnen spelen.

Introductie van het notenschrift

Het notenschrift of bladmuziek bestaat uit allemaal notenbalken, waarop de muzieknoten worden geplaatst. Een notenbalk daarentegen bestaat uit vijf lijnen. Op of tussen de lijnen kunnen vervolgens de piano noten worden geschreven. In sommige gevallen hebben muzieknoten een te hoge of lage toon, waardoor deze buiten de notenbalk vallen. Vaak is het lastig om deze noten te lezen zonder de lijnen. Gelukkig heeft men de hulplijnen in het leven geroepen om ook deze muzieknoten te kunnen lezen. Deze hulplijnen zijn kleine dikke streepjes, welke bij deze piano noten worden geplaatst.

Is het mogelijk om zonder bladmuziek piano te spelen?

Zoals eerder gezegd is er nog een manier om het pianospel te leren zonder die saaie muzieknoten. Toch is het wel belangrijk om enige kennis te hebben om liedjes te kunnen begrijpen. Het blijft namelijk wel belangrijk om de juiste toetsen bij een liedje te kunnen vinden. Wanneer je alleen maar piano akkoorden zal leren, dan zal het liedje niet compleet worden qua tonen. Het is daarom belangrijk om de toonsoort te vinden en vervolgens de juiste toonladder te kiezen.

Het aanleren als zowel het herhalen van de theorie over het notenschrift is en blijft belangrijk. Google eens op ‘noten leren lezen’, dan vind je waarschijnlijk een paar handige websites met alles over het notenschrift. Hierdoor kun je snel en eenvoudig de basis leggen voor het noten lezen.

Piano noten
18 Februari 2016 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60