Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Loggy! Piano - Wie wil nou niet piano leren spelen?

Piano


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Wie wil nou niet piano leren spelen?


Deze vraag zet je misschien aan het denken, want er zijn namelijk vele voordelen aan piano spelen. Voordelen die je voor het lezen van deze blog waarschijnlijk nog niet eens wist. Het pianospel bestaat namelijk al een hele lange tijd. Zelfs in de oudheid waren er al mogelijkheden om het idee van piano spelen na te bootsen. Door de jaren heen is het piano leren spelen alleen maar eenvoudiger geworden. Dit is dan ook een goede reden om meteen te beginnen met een piano cursus. Maar nu de vraag: Wat zijn de voordelen?. In deze blog worden twee belangrijke voordelen beschreven, die vooral betrekking hebben tot kinderen. Wil je toch direct meer weten over de verschillende cursussen en mogelijkheden om piano te spelen? Ga dan eens naar www.leeronlinepiano.nl voor meer informatie over het online piano leren spelen.

Piano leren spelen

De voordelen van piano spelen

Zoals we net hebben verteld kent het piano spelen een aantal voordelen. Piano spelen helpt namelijk bij de ontwikkeling van de hersenen. Deze ontwikkeling heeft bij kinderen het grootste effect, maar ook de volwassenen hebben er baat bij. Hoe dit precies in zijn werking gaat vertellen we hieronder. Naast deze ontwikkeling van de hersenen heeft het pianospel ook invloed op verveling.

Ontwikkeling van de hersenen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van piano spelen. Namelijk de ontwikkeling van de hersenen. De kans is groot dat je dit nog niet eens wist voor het lezen van deze blog, toch? Piano spelen zorgt er namelijk voor dat kinderen hun leesvaardigheid, emotionele intelligentie, luisteren en taalverwerving kunnen verbeteren. Maar er is nog een belangrijk voordeel! Piano spelen helpt ook bij het behandelen van dyslexie. Volgens onderzoekers is het zelfs aangetoond dat mensen die piano spelen sneller deze bovenstaande vaardigheden ontwikkelen dan diegene, welke alleen maar naar muziek luisteren.

Voorkomen van verveling

Ook is het piano spelen een goed hulpmiddel tegen verveling. Onder andere helpt het ook om de relatie tussen ouder en kind te versterken. Samen piano leren spelen is namelijk een leuke manier om je kind bezig te houden. Niet alleen het kind verbetert zijn muzikale vaardigheden, maar ook de ouder(s) kunnen hiervan muzikaal profiteren. Wil je meer weten over de voor- en nadelen als zowel een paar leuke feiten over piano leren? Bezoek dan eens de website Leeronlinepiano voor meer informatie en handige tips.


22 Februari 2016 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60