Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Loggy! Piano - Handige piano accessoires

Piano


<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Handige piano accessoires


Wanneer je van plan bent om een piano te kopen, dan zal je ongetwijfeld ook wel wat piano accessoires hebben geprobeerd. Hierbij kun je denken aan een pianolamp, pianokruk, bladmuziek of metronoom voor de piano. Nu is het de vraag: Zijn deze piano accessoires wel echt nodig?. Nou, de meeste accessoires zijn niet echt noodzakelijk. Toch is het wel belangrijk om te weten welke accessoires er allemaal bestaan en welke voordelen deze met zich meebrengen. Daarom zal je in deze blog de soorten accessoires leren kennen als de voordelen ervan voor de pianist.

Welke piano accessoires bestaan er?

Zoals al eerder werd gezegd bestaan er tal van piano accessoires. De pianokruk- of bank is in dit geval een noodzakelijke accessoire, want anders kun je helemaal niet piano spelen. Het is van belang om een goed zitmeubel te kopen. Het komt namelijk nog al te vaak voor dat pianisten rugklachten krijgen door een verkeerde zithouding. In tegenstelling tot de pianokruk- of bank is het vaak niet nodig om een pianolamp aan te schaffen. Deze is eigenlijk alleen bedoeld voor wanneer je in een donkere ruimte of s avonds piano speelt. Door het licht van de lamp kun je dan bijvoorbeeld beter het bladmuziek lezen of de toetsen op het klavier zien.

Voordelen van accessoires

Elke accessoire kent zo zijn voordeel. Neem bijvoorbeeld een metronoom (klein apparaatje welke het ritme aangeeft), welke je ondersteunt tijdens het piano spelen. Een piano metronoom is met name handig wanneer je met twee handen tegelijk wil piano leren spelen. Het apparaatje geeft namelijk precies het ritme aan, waardoor je precies weet of je op het juiste tempo speelt. Daarnaast heeft een elektrische metronoom vaak handige functies (stopwatch etc.) om het pianospel nog eenvoudiger te maken.

Bladmuziek is eigenlijk niet echt een accessoire te noemen, maar eerder een lesmethode. Je speelt in dit geval namelijk door middel van noten het pianospel. Tegenwoordig is het ook gewoon mogelijk om piano bladmuziek online te downloaden. 


12 Maart 2016 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60